TALIJANSKI MINISTAR NE ISKLJUČUJE TERORISTIČKE NAPADE U ITALIJI

Talijanski ministar unutarnjih poslova Giuseppe Pisanu upozorio je u subotu u Firenci kako ne isključuje mogućnost terorističkih napada u Italiji. L

"Ne mogu isključiti mogućnost da ekstremističke skupine ili izolirani pojedinci, koji se obično bave aktivnostima pružanja logističke potpore, izravno napadnu naš nacionalni teritorij", rekao je Pisanu na jednom skupu Forze Italije, stranke premijera Silvija Berlusconija.

Pisanu je ocijenio kako je "prijetnja međunarodnog terorizma danas bliža". "Nakon napada u Casablanci i Istanbulu, nakon što je izveo udarce u Africi i Aziji, terorizam kuca na vrata Europe", rekao je.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Talijanski ministar je rekao kako se "ekstremisti u našim zemljama trenutačno, kako se čini, usredotočuju na prikupljanje novca, falsificiranje dokumenata i regrutiranje mudžahedina i njihovo slanje u područja etničkih i vjerskih sukoba".

Pisanu je rekao da su u italiji, nakon terorističkog napada u kojemu je 12. studenoga u Iraku ubijeno 19 talijanskih vojnika, drastično pojačane mjere sigurnosti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara