Talijanski ministar ne želi komentirati napise o torbi s Gotovininim dokumentima

TALIJANSKI ministar unutarnjih poslova Giuseppe Pisanu, tijekom konferencije za strane novinare u Stampa Esteri u Rimu, održane u četvrtak, nije htio komentirati informacije koje je objavio hrvatski tisak o odbjeglom hrvatskom generalu Anti Gotovini i navodnom pronalasku torbe s lažnim dokumentima.

Na pitanje hrvatskog novinara da prokomentira navode hrvatskih novina o navodnom uhićenju Gotovine, kasnije opovrgnutom, te o pronalasku torbe pokraj Napulja u kojoj su navodno bili i krivotvoreni dokumenti na njegovo ime, Pisanu je kazao: "Mogu vam samo kazati da je poznato da se u Napulju najbolje krivotvore dokumenti".

Pisanu je zatim kazao kako postoji odlična suradnja između hrvatskog i talijanskom ministarstva unutarnjih poslova, te kako se zahvaljujući "uspješnoj suradnji sa Slovenijom i Hrvatskom smanjio gotovo potpuno na nulu prolazak nelegalnih imigranata kroz te zemlje prema Europi".

Inače, najveći dio konferencije za novinare bio je posvećen upravo borbi protiv nelegalne imigracije. Pisanu je rekao kako je za organizirani kriminal posao s krijumčarenjem ljudima dostigao onaj s krijumčarenjem droge.

Prije godinu dana su, na primijer, nelegalni imigranti za dolazak iz Libije u Italiju plaćali organiziranom kriminalu od 1200 do 1500 dolara po osobi, a sada plaćaju 2000 do 2500 dolara.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara