Talijanski ministar obrane kod premijera Račana

Talijanski ministar obrane kod premijera Račana
HRVATSKI premijer Ivica Račan sastao se u utorak s talijanskim ministrom obrane Antoniom Martinom, priopćeno je iz Vladinog ureda za odnose s javnošću.

U razgovoru, kojem je nazočila i ministrica obrane Željka Antunović, premijer Račan naglasio je da su Hrvatskoj izuzetno važni dobrosusjedski s Italijom kao i regionalna suradnja i inicijative za okupljanje zemalja naše regije.

U ovom trenutku Hrvatska je stabilna na gospodarskom i političkom planu upravo zahvaljujući zahtjevnom procesu reformi koje Vlada uspješno provodi, rekao je, prema priopćenju, premijer Račan. Govoreći o položaju nacionalnih manjina, premijer Račan je istaknuo da je hrvatska Vlada poduzela korake za poboljšanje njihova statusa. Govoreći o preustroju oružanih snaga premijer Račan je istaknuo da podržava koncepciju stvaranja profesionalne vojske i ulazak u NATO.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar Martino izrazio je talijansku podršku Hrvatskoj pri priključivanju Europskoj Uniji i NATO-u. Također, ministar Martino je istaknuo da Hrvatsku i Italiju osim povijesne i zemljopisne povezanosti veže i nepobitna činjenica da su dvije zemlje najbolji trgovinski partneri.

Hrvatska cijeni talijanska iskustva i sugestije na svome putu prema euro-atlantskim integracijama te nam je podrška važna i poticajna, naglasila je ministrica Antunović, navodi se u priopćenju.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara