Talijanski novinari našli Obaminog brata u kenijskoj daščari

Talijanski novinari našli Obaminog brata u kenijskoj daščari

GEORGE HUSSEIN ONYANGA OBAMA, najmlađi je polubrat Baracka Obame, predsjedničkog kandidata u SAD-u, a kojeg su novinari talijanskog izdanja "Vanity Faira" našli u Keniji gdje živi s mjesečnim prihodima od svega jednog dolara. George živi u u drvenoj baraci na opasnim ulicama Harume, sirotinjskog predgrađa Nairobija.

"Sram me je"

Barack i George imaju istog oca, a Georgeova majka Jael bila je druga od triju supruga preminulog Baracka Obame Seniora.

"Ako me itko pita za polubrata, kažem da nismo u rodu. Sram me je. Živim poput pustinjaka, nitko ni ne zna da postojim", kazao je 26-godišnji George kojega nakon otkrića Vanity Faira opsjedaju novinari. George je u razgovoru s novinarima priznao kako je svog polubrata Baracka sreo svega dva puta.

George na zidu drži fotografiju svog brata

Prvi susret dogodio se prije točno dvadeset godina kad je Barack po prvi puta posjetio Keniju i svoju majku, a zadnji put sreli su se prije dvije godine u vrijeme Barackove turneje po istočnoj Africi. Tad je Barackov polubrat bio beskućnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odnedavno George živi u trošnoj drvenoj baraci, a na zidovima daščare vise posteri talijanskih nogometaša iz Milana kao i kalendar s egzotičnim plažama svijeta. No, talijanski novinari primijetili su kako se u daščari nalazi i novinska fotografija njegova poznatog polubrata i predsjedničkog kandidata Baracka Obame, a o kome George, nerado govori.

Opasne ulice Harume

Pričajući o svom nesretnom životu, George je spomenuo i opasne ulice Harume gdje su vrlo česta ubojstva. Policija u ovom kraju, otkrio je George, uopće ne uhićuje ljude, već odmah pucaju.

"Vidio sam, nažalost, smrt svoja dva prijatelja. Imam ožiljke na šakama kad sam se branio od napada. Dobar sam 'na šakama'", ističe na kraju George opisujući život na ulicama Harume.

M.M.
Foto: Vanity Fair(Italy)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara