Talijanski sud zabranio tračanje u svim medijima

TALIJANSKI je okružni sud donio odluku kojom će izvještavanje o tračevima biti nelegalno, osim ako ne služi dokazivanju poante vezane uz osobu o kojoj se govori, izvještava The Hollywood reporter.

Državna televizija RAI ove će godine prestati emitirati reality programe nakon što postojećima isteknu ugovori. Najavili su i planove za izbacivanje reklama s jedne od tri njihove televizije do kraja 2009. godine kako bi se više emitirali kulturni programi, bez obzira na ekonomske faktore.
Prilikom objavljivanja presude sud je rekao kako će ukloniti tračeve koji postoje samo tračanja radi. No, kritičari smatraju kako će to imati malo utjecaja na sadržaj koji producenti adaptiraju kako bi oblikovali izvješća.

Najznačajniji aspekt može biti u tome što daje tužiteljima mogućnost napada na problematične programe koji su krivi zbog kršenja pravila o zabrani tračeva.

"Svi će iskorištavati pravila o tračevima, ali sada oni koji će ih kršiti, bit će i sankcionirani", izjavio je jedan televizijski producent. "Pravila se ne mogu provoditi općenito, ali neki će se morati brinuti o tome da njihovi konkurenti ne iskoriste pravila protiv njih".

Nova pravila odnose se na televiziju, tisak i radio.

J.Da.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara