TALIJANSKI TELECOM PRODAJE SVOJ DIO SRBIJANSKOG TELEKOMA

Talijanska telefonska kompanija Telecom prodaje svojih 29 posto dionica srbijanskog Telekoma srbijanskoj državnoj tvrtki PTT, javlja u nedjelju talijanska novinska agencija ANSA.

PTT je srbijanska državna tvrtka pod kontrolom vlade u Beogradu koja već posjeduje 51 posto srbijanskog Telekoma. Prodaju je obznanio talijanski Telecom, a utvrđena je cijena od 195 milijuna eura.

Talijanska tvrtka obznanila je da se tom operacijom nastavlja politika racionalizacije kojom se, između ostalog, predviđa prodaja nestrategijskih dijelova.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Talijanski Telecom je 1997. godine 29 posto dionica srbijanskog Telekoma platio 900 milijuna maraka, što je bilo daleko iznad stvarne tržišne cijene, koju su odredili švicarski stručnjaci.

Sud u Torinu pokrenuo je istragu zbog sumnje u lažnu i nezakonitu podjelu koristi ili akontacije na dividendu, što je kažnjivo, te za lažno prikazivanje bilanci i stvaranja krivih procjena o vrijednosti poduzeća. Sumnja se da je nekome u talijanskim krugovima isplaćen mito za tu operaciju u iznosu od 32 milijuna maraka o čemu sud u Torinu i parlamentarna komisija vode istragu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara