Talijanski tisak: Butiglione će vjerojatno morati odustati od kandidature za povjerenika

IMENOVANI europski povjerenik za pravosuđe i slobodu, talijanski demokršćanski političar Rocco Butiglione, vjerojatno će morati odustati od svoje kandidature, piše u nedjelju "Corriere della Sera".

Butiglione je bio ministar za odnose s Europskom unijom u vladi desnog centra premijera Silvija Berlusconija i kada je imenovan kandidatom za europskog povjerenika podnio je ostavku na ministarski položaj. No, Berlusconi još nije izabrao novog ministra. "Corriere della Sera" piše kako je Berlusconi zabrinut za Butiglioneove izglede da bude potvrđen kao europski povjerenik i da je zbog toga do daljnjega odgodio imenovanje novog ministra u svojoj vladi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Butiglione u razgovoru za "Corriere della Sera" kaže kako je pokrenut val mržnje protiv njega i kako u Strasbourgu "vlada antikršćanska inkvizicija". Opovrgava da je neudate, samohrane majke nazvao lošim, već samo da drži kako im je teško samima se brinuti i odgajati dijete.

"Neudate samohrane majke sam oduvijek smatrao junacima današnjice, posebno u društvu u kojem je lako pobaciti. U današnjem društvu teško je preuzeti na sebe takvu odgovornost i zadržati dijete pa zbog toga smatram da su majke koje su same s djecom prave junakinje", rekao je Butiglione.

No, list piše kako su polemike oko Butiglioneovih riječi, posebno kada je homoseksualce nazvao nenormalnima, dovele u opasnost i samog budućeg predsjednika Europske komisije Josea Manuela Barrosa. Kad bi se danas glasovalo za cijelu Europsku komisiju (a glasovat će se 27. listopada) zasigurno bi Europski parlament "poslao kući cijelu Komisiju". Zbog "slučaja Butiglione" sada je i Barroso u opasnosti, zaključuje list.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara