TALIJANSKI TISAK: POLICIJA UHITILA KRIJUMČARE ORUŽJA

Policija u Milanu razotkrila je lanac krijumčarenja oružja i eksploziva iz Bosne i Hrvatske preko Slovenije u Italiju, te je uhitila pet osoba, pišu danas "Corriere della Sera", "Giorno" i drugi listovi.. L

Naloge za uhićenje potpisala su tužiteljstva u Milanu i Trstu. Istražitelji drže kako je oružje bilo namijenjeno kupcima iz kriminalnih organizacija kao što su mafija (posebno mafijaši povezani s mafijaškom obitelji iz sicilijanskog grada Enna kojoj je na čelu Gaetano Leonardo) i 'ndrangheta kako se naziva kalabrijska mafija, koje su aktivne u talijanskoj regiji Lombardiji.

Policija je u Lecceu lovila Agatina Maurizia Scollu (44), koji pripada skupinama 'ndranghete, jureći automobilima i do 200 km na sat po ulicama. Automobil Scolle se prevrnuo i mafijaš je pobjegao trčeći kroz polja, a onda je nekoliko dana kasnije uhićen na jugu Italije u Pugliji. U zatvoru je završio Umberto Arcidiacono (29), kriminalac koji je sudjelovao u otmici osobe za koju se tražio otkup. Uhićen je i alžirski građanin Ammar Abdellah (38) koji je bio posrednikom u krijumčarenju oružjem za bande imigranata iz Magreba. Na čelu te organizacije krijumčara, kako piše taljanski tisak, je bio Milorad Granulić (44), bosanski Srbin, zajedno s njegovom djevojkom hrvatskom državljankom Sonjom Tominac (27).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Corriere della Sera" piše danas da se Sonja Tominac brinula o teretu, odnosno često je prebacivala "pištolje i strojnice autobusima do Trsta". Banda je razotkrivena i zahvaljujući infiltriranom karabinjeru koji je zadobio povjerenje šefa bande nakon što je kupio jedan Skorpion kalibra 7.65 s prigušivačem i mitraljez.

Organizacija je krijumčarila u Italiju 400 komada oružja godišnje u vrijednosti od tri milijuna eura.

(Hina) xst ysb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara