Talijanskoj mafiji oduzeta imovina u vrijednosti 100 milijuna eura

Foto: AFP

TALIJANSKA policija danas je u opsežnoj akciji protiv napuljske mafije Camorre zaplijenila sredstva s bankovnih računa, zemlju i nekretnine ukupne vrijednosti 100 milijuna eura.

Akcija je uslijedila nakon prošlotjednog uhićenja šefa moćnog klana Casalesi, Michelea Zagarie, nakon što je ovaj 16 godina proveo u bijegu.  Zagaria se skrivao u podzemnom bunkeru, a njegov klan Casalesi slovi za najmoćniji u okviru Camorre, a kontrolira većinu građevinskih poslova u Napulju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poznati novinar Robert Saviano, koji se u svojoj popularnoj knjizi "Gomorra" bavi klanom Casalesi, Zagariu je označio kao bossa nad bossovima. Osim Zagarie, prošlog tjedna uhićeno je još 57 pripadnika klana Casalesi zbog iznude, pranja novca i izbornih namještanja.

U današnjoj akciji policija je oduzela imovinu nekoliko manjih građevinskih firmi, za koje se sumnja da su u sustavu Camorre. Osim deset bankovnih računa, oduzeta su i zemljišta, automobili, pa čak i jedna diskoteka u blizini Riminija. U vremenima kada se Italija nalazi u velikim ekonomskim problemima, ovih stotinjak milijuna eura u oduzetoj imovini dobro će doći pri podebljavanju štednog proračuna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara