Talijanskom krivolovcu novčana kazna i jednogodišnji izgon iz hrvatske

ČETRDESETOGODIŠNJI talijanski lovac iz Fonte kažnjen je danas na Općinskom sudu u Karlovcu novčanom kaznom od 6400 kuna, uz izgon iz Hrvatske na godinu dana, te mu je trajno oduzeta pušta i nezakoniti vabak za lov na prepelice kao i sedam ubijenih prepelica, doznaje se od suca Marijana Janjca.

Njega je policija zatekla prekjučer na terenu lovačkog društva "Gaj-Zvečaj" kod Generalskog Stola, zajedno s lovnikom lovačkog društva "Gaj-Zvečaj" koji je talijanskom lovcu dopustio lov nezakonitim sredstvima, izvijestila je danas Policijska uprava karlovačka.

Također zbog nezakonitog lova podignuta je kaznena prijava protiv još trojice talijanskih lovaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Trojicu talijanskih lovaca (rođenih 1961., 1951., 1982.) policija je, naime, zatekla jučer ujutro u Brežanima, na području lovne udruge "Lisica", u nezakonitom lovu na prepelice vabljenjem. Kod njih su pronađene 24 ustrijeljene prepelice, tri lovačke puške i 122 komada lovačkog streljiva promjera 12 milimetara. S njima je bio i lovočuvar udruge "Lisica".

U Općinskom sudu doznaje se da će za navedena djela biti procesuirani i lovnik "Gaj-Zvečaja" te lovočuvar lovne udruge "Lisica".

Kako se doznaje od Ivana Tuškana iz Lovačkog saveza Hrvatske, lov na prepelice nije zabranjen, no zabranjeno je korištenje zvučnog aparata za vabljenje, koji se tijekom noći ostavi na lovištu da se prepelice namame u velikom broju pa u zoru lovci dođu i "naprave masakr".

Tuškan također ističe da je lov na vabak ne samo nezakonit, već predstavlja i "izrazito nelovačko ponašanje".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara