Tamara Obrovac i Transhistrian Ensemble nastupili u Maloj dvorani Lisinski

Tamara Obrovac i njezin Transhistria Ensemble nastupili su večeras u Zagrebu u Maloj dvorani koncertne dvorane Vatroslav Lisinski.

Taj vrlo uspješni nastup, što ga je publika pozdravila dugotrajnim pljeskom, središnji je događaj četvrte obljetnice izdavačke i producentske kuće Cantus, koja objaviljuje i promiče djela suvremenih hrvatskih skladatelja.

Večerašnji nastup upriličen je neposredno pred odlazak Tamare Obrovac i njezinog ansambla 9. ožujka u Edinburgh na dodjelu nagrade publike u kategoiji world music Trećega radijskog programa BBC-a, za koju ju je nominirao Cantus.

Ravnateljica Cantusa Sanda Vojković zahvalila je Tamari Obrovac i članovima njezinog ansambla na vrlo uspješnoj suradnji tijekom protekle četiri godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Koncertu je bio nazočan i ministar kulture Božo Biškupić. "Ona je sjajna pjevačica i glazbenica, njezina nominacija za Hrvatsku je veliki događaj, a Ministarstvo kulture ubuduće će podržati njezin svaki nastup u inozemstvu", rekao je Biškupić.

Zadovoljna večerašnjim dvosatnim koncertom, Tamara Obrovac je istaknula da je nominacija za nju itekako važna, jer je dobila veliki broj glasova. "Smatram da se rijetko koji hrvatski glazbenik može pohvaliti takvim uspjehom" istaknula je vodeća hrvatska jazz i etno glazbenica.

Zahvalila je Cantusu koji ju je nominirao, rekavši da će s njima nastaviti daljnju suradnju te da je upravo potpisala ugovor za snimanje trećeg CD-a.

(Hina) xat yjn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara