Tarbuk: U zagrebačkom HNK nema kriminala ni pljačke

UPRAVA zagrebačkoga Hrvatskog narodnoga kazališta (HNK) odbacila je danas sve glasine o navodnom kriminalu i pljački, ističući kako je financijsko stanje te kazališne kuće u suglasnosti s hrvatskim propisima.

U povodu medijskih napisa koji su uslijedili nakon objave netočnih informacija anonimnog autora na internetskoj stranici (Teatar.hr) o navodnom kriminalu i pljački u zagrebačkom HNK-u, intendant Mladen Tarbuk priopćio je kako je neovisna revizijska tvrtka Revizija Zagreb d.o.o., po nalogu Ministarstva kulture, obavila reviziju financijskog izvještaja HNK u Zagrebu.

Tarbuk dodaje kako je revizijom utvrđeno da financijski izvještaji "u svim značajnim aspektima izražavaju realno i objektivno financijsko stanje HNK-a u Zagrebu i da su rezultati poslovanja, promjene na kapitalu i novčani tijekovi za 2002., 2003. i za razdoblje od 1. siječnja do 31. ožujka 2004. u suglasnosti s važećim hrvatskim zakonskim propisima i međunarodnim standardima financijskog izvješćivanja".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Provedena revizija utvrdila je sitnije i nebitne omaške prilikom vođenja poslovnih evidencija i knjiga koje se događaju u gotovo svakoj tvrtki. Zbog toga, a kako bi se pojedine nedoumice i eventualni propusti u daljnjem radu izbjegli, ravizija je u mišljenju dala i svoje stručne sugestije. Mišljenje revizije i njezin nalaz apsolutno su neprispodobivi bilo kakvom kriminalu, a kamoli pljački", ističe intendant.

Napominje kako će Uprava nakon otkrivanja identiteta nepoznatom autoru "omogućiti" da svoje teze o kriminalu i pljački obrani pred nadležnim sudom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara