Tatjana Holjevac ostaje predsjednica zagrebačke Skupštine

Predsjednica zagrebačke Gradske skupštine Tatjana Holjevac ostat će na toj dužnosti jer je skupštinska većina SDPa i nezavisne liste Tatjane Holjevac odbila oporbeni prijedlog za njenom smjenom.

Predsjednik Odbora za Statut, poslovnik i propise Mišo Zorenić je izvijestio da je Odbor zaključio kako je Tatjana Holjevac postupila u skladu sa Statutom grada Zagreba i Poslovnikom Gradske skupštine kad je, zbog kratkoće vremena, prihvatila pokroviteljstvo nad promocijom knjige "Svjedok vremena" u ime Gradske skupštine.

Njezinu smjenu tražilo je 17 oporbenih gradskih zastupnika iz redova HSP-a, HDZ-a, nezavisne liste Borisa Mikšića i HNS-a jer smatraju da je bez odobrenja Gradske skupštine postupla nelegitimno.

"Samovoljna dodjela pokroviteljstva i novca za knjigu samo je povod za traženje njezine smjene", rekao je Miroslav Rožić (HSP) u raspravi o tom prijedlogu.

Zašto je Tatjana Holjevac zaposlila nekoliko savjetnika i koristi dva automobila, upitao je Jozo Radoš (HNS), a Tomislav Babić (HDZ) je pitao zašto ne predloži smjenu skupštinske tajnice, ako smatra da joj ne pomaže dovoljno u radu i vođenju sjednica.

Bilo je i primjedbi da troši gradski novac (dva milijuna kuna) za vlastitu medijsku promociju.

Nakon rasprave, većina zastupnika je odbila prijedlog HSP-a o tajnom glasanju i glasala protiv smjene Tatjane Holjevac.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednica Skupštine Tatjana Holjevac nije se na sjednici obratila gradskim zastupnicima, a po njenom završetku je izjavila kako ne želi odgovarati na objede koje ne stoje.

"To bi bio show, a mi smo tu da obavljamo posao", rekla je.

Gradski zastupnici danas su prihvatili Sporazum grada Zagreba i Zagrebačke županije o suradnji u poljoprivredi, čime će se omogućiti subvencioniranje poljoprivrednih proizvoda, otvaranje oglednih prodavaonica za proizvode hrvatskog sela u Zagrebu, vikend prodaja sezonskih seljačkih proizvoda i ostalo.

"Zagreb mora osigurati mlijeko, povrće i kruh" rekao je pročelnik Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo Darko Vuletić i naveo da će ove godine za poljoprivrednu proizvodnju biti izdvojeno 9 milijuna kuna subvencija, što je dvostruko više nego lani.

Na dužnost ravnatelja gradskog satiričnog kazališta Kerempuh po odluci gradskih zastupnika danas je imenovan Duško Ljuština, kome je to šesti mandat na toj dužnosti.

(Hina) xbdj yjn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara