Tauber: Policija još uvijek traga za Mijom Topićem zbog ranjavanja policajca

GLASNOGOVORNIK splitske policije Leon Tauber izjavio je na današnjoj konferenciji za novinare da policija još uvijek traga za 29-godišnjim Mijom Topićem, zvanim Francuz, iz Solina koji je jučer ujutro pištoljem teško ranio solinskog policajca Ivicu Goleša (39).

Tauber je rekao da je policija obavila očevid u obiteljskoj kući Topićevih, te da je razgovarala s Mijinom majkom, no da je sve još uvijek predmet kriminalističke obrade i ne može se u javnost izlaziti s bilo kakvim pojedinostima. Kako je rekao Tauber, bilo kakva objava mogla bi biti povod za Topićevu agresivnost, jer policija pretpostavlja da je još uvijek naoružan i opasan. Policija i dalje osigurava određena mjesta u gradu i okolici, a potraga je usmjerena na područje čitave županije. Tauber je također rekao da je Topić otprije poznat policiji, te da posjeduje poduži dosje zbog brojnih kaznenih djela.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jučer ujutro dvojica policajaca solinske postaje pošla su u obiteljsku kuću Mije Topića u predjelu Sv. Kajo u Solinu kako bi ga priveli u policijsku postaju na obavijesni razgovor zbog osnovane sumnje da je prije nekoliko dana počinio krađu. Kada su policajci stigli do kuće podno Kozjaka, Topić je zapucao s gornjeg kata kuće i ranio policajca, a zatim pobjegao. Policajac Goleš zadobio je prostrijelnu ranu u predjelu trbuha.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara