Tedeschijeva Atlantic Grupa u prvoj polovici 2016. zabilježila pad prodaje i dobiti

Tedeschijeva Atlantic Grupa u prvoj polovici 2016. zabilježila pad prodaje i dobiti

Foto: FAH

ATLANTIC Grupa je u prvom polugodištu 2016. godine ostvarila prihode od prodaje od 2,5 milijardi kuna, što u odnosu na isto razdoblje 2015. godine predstavlja pad od 3,3 posto.
Dobit iz poslovanja prije kamata i poreza (EBITDA) iznosi 259,8 milijuna kuna i manja je za 7,4 posto, dok neto dobit nakon manjinskih interesa iznosi 133,5 milijuna kuna, priopćili su iz Atlantica.

"Navedeni pad prodaje uzrokovan je prekidom suradnje s najvećim kupcem privatne robne marke u segmentu Sportske i aktivne prodaje te, u manjoj mjeri, deprecijacijom ruske rublje i srpskog dinara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izuzmu li se navedeni efekti, prihodi od prodaje u odnosu na isti period lani rasli su 5,2 posto. Pad dobiti iz poslovanja u najvećoj mjeri uzrokovan je ranije najavljenim značajnim ulaganjima u razvoj distribucije vlastitih brendova u Njemačkoj i Austriji, dok istovremeno gotovo svi poslovni segmenti bilježe značajan rast profitabilnosti", kazao je potpredsjednik Atlantic Grupe za financije Zoran Stanković.

Uprava Atlantic Grupe sastoji se od četiri člana i čine ju predsjednik Uprave, stariji potpredsjednik za Operativno poslovanje, Potpredsjednik za Korporativne aktivnosti i potpredsjednik za Financije.

Emil Tedeschi, predsjednik Uprave, osnivač je i većinski vlasnik Atlantic Grupe.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara