Tehnički sastanak ministarske konferencije 19. i 20. lipnja u Ateni

PRIPREMNI tehnički sastanak Ministarske konferencije Europske komisije, posvećen pitanju reforme Zajedničke ribarstvene politike EUa s naglaskom na stanje i budućnost ribarstva na Sredozemlju, održava se u Ateni 19. i 20. lipnja, priopćilo je ministarstvo poljoprivrede i šumarstva. 
Izaslanstvo Republike Hrvatske na sastanku će predvoditi pomoćnik ministra poljoprivrede i šumarstva Ivan Katavić i pomoćnik ministra vanjskih poslova Mario Nobilo, stoji u priopćenju.

Pripremni tehnički sastanak organiziran je s ciljem donošenja zajedničkih stajališta o drugom paketu reforme Zajedničke ribarstvene politike. Teme razgovora obuhvatit će niz pitanja, prije svega sprječavanje ilegalnog neprijavljenog i nereguliranog ribarenja u Sredozemlju, mogućnosti nadzora i kontrole ribarstvenih djelatnosti u režimu otvorenog mora te buduće mjesto i ulogu Općeg savjeta za ribarstvo Sredozemlja (General Fisheries Comission for Mediterranean - GFCM), navodi se u priopćenju.

U razmatranju proširenja jurisdikcije izvan 12 nautičkih milja teritorijalnog mora, Republika Hrvatska formira svoje stavove na Konvenciji o pravu mora, uvažavajući pritom predložene reformske aktivnosti Europske unije, stoji u priopćenju MVP.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema najavama Europske Komisije, donošenje konačnih mjera Zajedničke ribarstvene politike za Sredozemlje, uključujući i Jadran, predviđeno je za kraj ove i početak sljedeće godine, odnosno na Ministarskoj konferenciji koja će se održati u Veneciji 25. i 26. studenog ove godine.

(Hina) pp/kga sb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara