Teksašani grade golferski raj na našoj obali

Teksašani grade golferski raj na našoj obali
CHARLES BATCHELOR, viši savjetnik i osoba zadužena za međunarodne odnose u teksaškoj tvrtki The Blackard Group najavio je da su njegovi poslodavci ozbiljno zainteresirani za ulaganje u golf destinaciju na hrvatskoj obali, pothvat vrijedan nekoliko stotina milijuna dolara. 

Tim povodom će sutra doći u Zagreb, gdje namjerava otvoriti ured, te sljedećih mjesec i pol provesti razgledavajući potencijalne lokacije za centar.

Posebno je zanimljiv podatak da bi taj golferski raj na Jadranu bio pod kapom PGA, profesionalne golferske asocijacije i da bi se na njemu održavala natjecanja najvećih golferskih zvijezda.

Buena Vista Hotels International, koja posjeduje ekskluzivnu PGA licencu za Europu namjerava graditi luksuzni centar, dosad neviđen na ovim prostorima. Batchelor će se uskoro uputiti na jadransku obalu ne bi li pronašao dovoljno atraktivno i veliko zemljište, jer ni njegovi prohtjevi nisu mali; potrebno je urediti golf igralište s 27 rupa, golf klub, hotele, marinu i rezidencijalne kuće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik tvrtke Jeff Blackard je posebno oduševljen hrvatskom obalom, u svom rodnom gradu McKinneyju u Teksasu je dao izgraditi repliku Supetra na Braču.

Blackard Group smatra da je podrška PGA organizacije kandidaturi Hrvatske u EU možda presudni faktor radi čega su vlasti pristale na razgovor o ovoj temi. Blackard je proputovao Europu uzduž i poprijeko u potrazi za pravom destinacijom, ali Hrvatsku smatra prvim favoritom zbog predivne obale.

Davor Šuker i Dražen Ladić ovako su dobili konkurenciju u golferskom biznisu, a kako će čelnici moćne korporacije iz Teksasa odoljeti izazovima naše trome birokracije i beskonačne papirologije tek ćemo vidjeti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara