Tel Aviv: Četiri osobe ubijene u pucnjavi u šoping centru, Hamas preuzeo odgovornost

Tel Aviv: Četiri osobe ubijene u pucnjavi u šoping centru, Hamas preuzeo odgovornost

Foto: Hina

VISOKO pozicionirani ljudi Islamskog Hamasa izjavili su da je napad u Tel Avivu, u kojem su četiri osobe ubijene, "odgovor na izraelske zločine protiv Palestinaca na okupiranoj Zapadnoj obali i u pojasu Gaze".

Dvojica napadača otvorila su vatru iz automatskog oružja u trgovačkom centru u središtu Tel Aviva, koji se nalazi u neposrednoj blizini Minstarstva obrane. Policija je potvrdila da su u napadu ubijene četiri osobe, a medijski izvještaji o broju ozlijeđenih variraju od tri do sedam osoba.

Obojica napadača su uhićena; jedan je ranjen, drugi je odveden na ispitivanje, a Hamas je bratiće iz sela Yatta u blizini Hebrona, u obraćanju putem e-mail poruke označio kao svoje pripadnike te dodao da su obojica nećaci dvojice pritvorenih Palestinaca koji se nalaze u izraelskom zatvoru.

Visoko pozicionirani član Hamasa Mushir al-Masri izjavio je da su "napadi izvedeni kako bi se obilježila izraelska okupacija Jeruzalema iz 1949. te da pokazuju kako su Palestinci spremni braniti grad svojom krvlju.

Ljevičarska "Popularna fronta za oslobađanje Palestine" u svojoj je e-mail poruci naglasila kako "sporadična pucnjava u Tel Avivu i dvojica heroja koji su je izveli predstavljaju novu metodu palestinske borbe", a napad su nazvali "prirodnim odgovorom na gotovo svakodnevna ubojstva Palestinaca u pojasu Gaze i na okupiranoj Zapadnoj obali".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara