Tele2 nije zadovoljan objašnjenjem Vijeća; tražit će mišljenje od europskih institucija

HRVATSKO-ŠVEDSKI konzorcij nije zadovoljan objašnjenjem Vijeća Hrvatske agencije, pa ga namjeravaju proslijediti europskim regulatornim institucijama i hrvatskoj javnosti da oni prosude natječaj. Smatraju da je ono samo prozirni pokušaj obrazloženja unaprijed definirane ocjene od 390 bodova za konzorcij.

Tomislav Matić, koordinator konzorcija, izjavio je da konzorcij nije dobio ono što je tražio, tj. stručnu analizu ponude na temelju koje je bodovana, te pojedinačne ocjene svih članova Vijeća. Matić tvrdi kako nisu dobili pravu analizu utemeljenu na stručnim ekonomskim kriterijima koja bi morala prethoditi bodovanju u svakom transparentnom i regularnom postupku i na temelju koje je Vijeće trebalo bodovati ponudu.

Konzorcij je nezadovoljan objašnjenjem u samo dva paragrafa. Podsjećaju da je njihova ponuda bez priloga imala više od 500 stranica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oni govore o ograničenoj pokrivenosti u Zagrebu, Rijeci i Splitu, a mi smo već javnost obavijestili i obvezali se na gradnju vlastite mreže na najmodernijoj tehnologiji kojom bi se do kraja 2007. postiglo 90% pokrivenosti hrvatskog teritorija. Oni govore o 25, odnosno 50 zaposlenih, a mi smo istaknuli da planiramo zaposliti najmanje 200 ljudi, od čega bi doista bilo najviše zaposlenih u Vukovaru (minimalno 150), što u Vijeću očito ne smatraju dobrim argumentom. Također, kroz suradnju s hrvatskim tvrtkama zaposlilo bi se dodatno najmanje 300 ljudi jer je poslovna politika Tele2 temeljena na regionalnoj suradnji s lokalnim partnerima te veći dio posla izvode vanjski suradnici, u ovom slučaju hrvatske tvrtke podizvođači. Vijeće ističe da će konzorcij imati strane djelatnike, a mi smo jasno naglasili da je cilj konzorcija imati u potpunosti hrvatsku organizaciju unutar 12 mjeseci od dobivanja koncesije _ objašnjava T. Matić.

U objašnjenju o financijskom planu, stoji u priopćenju, nema ni riječi, a upravo na toj točki konzorciju je oduzeto više od polovice, tj. 80 bodova. Podsjećaju da imaju bankovno jamstvo te jamstvo krovne tvrtke Tele2 AB da će se osigurati financijsku konstrukciju za projekt.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara