Televizija CBS povukla svoju novinarku iz Bagdada

AMERIČKA televizija CBS pozvala je u srijedu svoju novinarku Laru Logan da napusti Bagdad zbog zabrinutosti za njezinu sigurnost, tako da trenutno najjaču novinarsku ekipu u glavnom gradu Iraka ima CNN.

Televizije ABC i NBC već su u ponedjeljak pozvale svoje novinare da odu iz grada, dok je CBS ostavio svoju novinarku dva dana duže. Ona je zajedno sa svojom tročlanom ekipom napustila Bagdad i sada su na sigurnom u Jordanu, izjavila je glasnogovornica CBS Newsa Sandra Genelius.

Veteran ratnog izvještavanja Peter Arnett poslan je u Bagdad da snimi dokumentarac za MSNBC, ali je ostao i iznenada se ponovo našao u eksponiranoj ulozi ratnog reportera za NBC News. U srijedu se Arnett javio iz Bagdada s reportažom o raspoloženju u gradu, emitiranoj u NBC-evoj "Today".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

ABC, CBS, NBC, CNN, Fox News Channel i MSNBC dogovorili su se da će dijeliti video snimke iz Bagdada tijekom prva 24 sata rata, samo je pitanje koliko će ih biti.

Preostali novinari CNN-a u Bagdadu, Nic Robertson i Rym Brahimi, namjeravaju se prestati javljati uživo ispred zgrade iračkog ministarstva informiranja jer je CNN-u rečeno da će ta zgrada, u kojoj se nalazi državna televizija i protuzrakoplovni topovi, biti meta ako SAD počnu bombardirati zemlju.

Irak, pak, ne dozvoljava televizijske prijenose uživo iz Bagdada, osim iz ministarstva informiranja.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara