Teološki tjedan o 40. obljetnici Drugoga vatikanskog sabora

Četrdeset i peti teološkopastoralni tjedan, koji će se održati od 25. do 27. siječnja u Zagrebu, posvećen je četrdesetoj obljetnici svršetka Drugoga vatikanskog sabora.

U tijeku tjedna "Četrdeseta obljetnica završetka Drugoga vatikanskog sabora: očekivanja, ostvarenja, izazovi", koji priređuje zagrebački Katolički bogoslovni fakultet, kako napominje organizator, nastojat će se "otkriti trajno značenje Drugoga vatikanskog sabora, osobito za hrvatske okolnosti, te time snažnije znanstveno utemeljiti pastoralni rad u budućnosti".

Drugi vatikanski sabor (1962.-1965.) bio je izvanredno važan događaj u životu Crkve, koji je promijenio njezina gledišta o sebi samoj i svome ustroju, o naglascima u poslanju te o izazovima pred kojima se nalaze vjernici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Organizator Tjedna također napominje kako spomenuta obljetnica nije povod samo sjećanju na taj događaj nego i pokušaj da se na znanstvenoj i pastoralnoj razini suoči s pitanjima koja će djelomice biti sasvim različita od ondašnjih.

Na Teološko-pastoralnom tjednu, kako je predviđeno, izlaganja će podastrijeti Josip Baloban, Nediljko Ančić, Mato Zovkić, Ante Popović, Ante Crnčević, Josip Šalković, Stjepan Baloban, Valentina Mandarić, Ružica Razum, Jure Zečević, Nikola Dogan i Željko Mardešić.

(Hina) xmc ymc

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara