Teroristi mogu lako napasti željeznice u Bostonu i New Yorku

AMERIČKA obavještajna služba upozorava da teroristička organizacija Al Qaida može lako napasti željezničke linije u Bostonu i New Yorku gdje će ovoga ljeta biti održani kongresi Demokratske i Republikanske stranke za izbor predsjedničkih kandidata, piše u petak list The Washington Times.

Nove informacije objelodanjene su u četvrtak kada je ministar domovinske sigurnosti Tom Ridge izvijestio da Al Qaida napreduje s planovima da izvede veliki napad u SAD-u kako bi poremetila američki demokratski proces uz predsjedničke izbore predviđene za 2. studenoga.

Mogli bi biti izvedeni napadi na vlakove ili velike skupove upotrebom kamiona-bombi ili otetih zrakoplova, piše The Washington Times pozivajući se na obavještajne dužnosnike.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

List piše pozivajući se na tajna izvješća Nacionalne geospacijalne obavještajne agencije (NGA) da su željezničke linije u Bostonu i New Yorku ranjive na terorističke napade.

Izvješće nije navelo konkretne prijetnje željezničkim sustavima tih dvaju gradova, ali je izvijestilo o nizu slabosti u njihovoj sigurnosti, kaže list.

Izvješće se temelji na procjenama same željeznice te činjenici da su teroristi postigli značajan politički uspjeh napadom na vlakove u Madridu u ožujku ove godine tri dana uoči izbora na kojima je izgubila vlada naklonjena SAD-u, a pobijedili socijalisti koji su se protivili ratu u Iraku, piše WT.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara