Teroristi zaprijetili Italiji i Nizozemskoj

ISLAMISTIČKA skupina zaprijetila je u nedjelju na svojim internetskim stranicama napadima na Italiju i Nizozemsku, ako ne povuku svoje vojnike iz Iraka, objavio je u nedjelju Reuters.

Francuska novinska agencija AFP prenosi da je prijetnja upućena svim zemljama koje su poslale vojnike u Irak i Afganistan, ali se posebno odnosi na Italiju i Nizozemsku.

Prijetnja skupine koja se naziva Islamistički Tawhid uslijedila je u trenutku isteka roka kojega je Italiji postavila druga militantna skupina, Brigade Abu Hafs al-Masri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Zasad nije moguće provjeriti vjerodostojnost posljednjeg priopćenja koje je stavljeno na islamističku web stranicu.

"Spremni smo i čekamo pravi trenutak da uzdrmamo svaku europsku zemlju koja je poslala vojnike u Irak. Savjetujemo Nizozemskoj da povuče svoje snage iz Iraka ili u suprotnom nećemo biti odgovorni za ono što će uslijediti", kaže se u izjavi Islamističkog Tawhida.

Obraćajući se talijanskom premijeru Silviju Berlusconiju militanti poručuju: "Izazvao si borce islama i očekuj islamski potres".

Brigade Abu Hafs al-Masri, povezane s al-Qaedom, pozvale su svoje borce da udare na sve ciljeve u Italiji nakon 15. kolovoza, kada je istekao zadani rok za povlačenje talijanskih vojnika iz Iraka. Italija je objavila da prijetnje uzima ozbiljno.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara