Terzić: Gradnjom mosta za Pelješac Sanader izbjegava rješenje za Ploče

PREDSJEDATELJ Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Adnan Terzić optužio je hrvatskog premijera Ivu Sanadera da poticanjem gradnje mosta za Pelješac zapravo pokušava spriječiti postizanje dogovora između dvije države o statusu luke Ploče, prenosi sarajevsko "Oslobođenje".

"Gradeći most preko Pelješca Sanader nam je jasno stavio do znanja da se ne želi dogovarati oko luke Ploče", izjavio je Terzić kako ga u srijedu citira sarajevsko "Oslobođenje".

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH drži kako je luka Ploče dio "paketa" u kojega osim mosta za Pelješac spada i međudržavni sporazum o granicama čija je ratifikacija privremeno odgođena odlukom hrvatske vlade donesenom u ponedjeljak.

Terzić dio krivnje za trenutačno stanje ipak prebacuje i na vlasti u BiH podsjećajući kako je "katastrofalnom" odlukom Predsjedništva te zemlje iz 2003. godine odbačen već usuglašeni protokol s vladom Ivice Račana o luci Ploče i prolazu kroz Neum.

"Račan i ja smo 2003. godine pokušali napraviti sporazum koji bi omogućio BiH da upravlja lukom Ploče. Ovakav sporazum bio bi ratificiran u Saboru RH", kazao je Terzić.

Po njegovu sudu, na Predsjedništvu BiH je da sada kroz Međudržavno vijeće za suradnju pokuša rješiti ovaj problem.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara