Terzić: Nema boljeg rješenja za Ploče od ranije postignutog

PRESJEDATELJ Vijeća ministara BiH Adnad Terzić potvrdio je u petak kako je susret s hrvatskim premijerom Ivom Sanaderom, održan početkom ovog tjedna u Zagrebu, uglavnom bio posvećen pokušaju da se pronađe rješenje za luku Ploče ocijenivši da nema boljeg rješenja od onoga koje je već bilo postignuto ranije.

Terzić je u izjavi koju u petak prenosi sarajevski "Dnevni avaz" istodobno pojasnio kako sporazum o statusu luke Ploče, kojega su postigli bivša hrvatska vlada predvođena Ivicom Račanom i Vijeće ministara Bosne i Hercegovine, više ne vrijedi što je ocijenio žalosnim jer, kako je rekao, "boljeg rješenja od toga nema".

"Svoju priču o luci Ploče ja sam, na žalost, završio. S tadašnjim premijerom Račanom dogovorio sam protokol kojega je trebalo ratificirati u Hrvatskom saboru a, uz izmjene koje je protokol predviđao, sporazum o Luci Ploče konačno staviti u funkciju. To je podrazumijevalo ulazak BiH u upravljanje Lukom Ploče", kazao je Terzić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Bosanskohercegovački premijer izričito je ustvrdio kako nitko ne može ponuditi ništa bolje od toga što je on dogovorio s Račanom, kao i da su problemi s provedbom tog dogovora isključivo političke naravi.

"Definitivno znam da nakon tog prijedloga protokola nitko ne može dogovoriti bolji što se i potvrdilo u stajalištima premijera Sanadera koji mi je jasno rekao da on nema politički ambijent ni volju razgovarati na osnovu ranije dogovorenog protokola", kazao je Terzić.

(Hina) xrm ybr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara