Terzić ponovno osudio spaljivanje hrvatske zastave

PREDSJEDATELJ Vijeća ministara Bosne i Hrecegovine Adnan Terzić ponovno je u četvrtak osudio paljenje hrvatske zastave u Sarajevu tijekom prosvjeda skupine muslimana zbog objavljivanja karikatura kojima se vrijeđa islam.

"Građani BiH ne trebaju paliti zastave, pogotovo ne hrvatske, znajući da su hrvatska Vlada i Sabor jasno na stajalištu da objavljivanje karikatura nije dobro ni za Hrvatsku ni za demokratske procese", izjavio je Terzić novinarima u Sarajevu tijekom stanke na sjednici Vijeća ministara BiH na kojoj je bio i visoki predstavnik Christian Schwartz-Schilling.

Schwartz-Schilling nije želio posebice komentirati prosvjede održane u srijedu u glavnom gradu BiH kada su uz hrvatsku zapaljene i papirnate zastave Danske, Norveške i Francuske.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je samo izjavio da smatra da je policija tijekom prosvjeda svoj posao obavila dobro i profesionalno.

Osudama paljenja hrvatske zastave u četvrtak se pridružio i zamjenik reis-ul-uleme Islamske zajednice u BiH Ismet Spahić.

Kako su prenijeli lokalni mediji, Spahić koji zamjenjuje odsutnog reisa Cerića posebice je osudio paljenje hrvatske zastave tijekom prosvjeda jer je hrvatska Vlada brzo i energično osudila objavljivanje karikatura u "Nacionalu".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara