The Washington Times o Žužulovoj ostavci

AMERIČKI list The Washington Times piše u četvrtak o ostavci hrvatskog ministra vanjskih poslova Miomira Žužula navodeći kako je to učinio zbog korupcijskog skandala koji ugrožava izglede njegove stranke u drugim krugu predsjedničkih izbora 16. siječnja.

Podsjećajući da je Žužul bio hrvatski veleposlanik u Washingtonu od 1996. do 2001., list navodi kako je on zanijekao optužbe da je primio mito u procesu privatizacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Potpredsjednica hrvatske Vlade Jadranka Kosor, koja zaostaje za predsjednikom Stjepanom Mesićem za drugi krug izbora, žalila se da je skandal naštetio njezinoj kampanji, piše WT.

U svom pismu ostavke premijeru Sanaderu, Žužul je rekao da je "ponosan i zadovoljan s onim što je postigao prošle godine". WT ocjenjuje kako je Žužul pomogao pripreme Hrvatske za pregovore o pristupu Europskoj uniji, navodeći da se Hrvatska nada ući do 2010.

List piše kako je Žužul počesto imao teškoća u Washingtonu dok je predstavljao predsjednika Franju Tuđmana, a administracija predsjednika Billa Clintona se često žalila na Tuđmanovu autokratsku politiku.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara