Theresa May uselit će u stan u Downing Streetu 11

Theresa May uselit će u stan u Downing Streetu 11

Screenshot: YouTube

KAO i trojica njezinih prethodnika, nova britanska premijerka Theresa May je za stanovanje umjesto Downing Streeta 10 izabrala broj 11, s većim stanom od onoga na čuvenoj adresi.

Broj 10 ipak će ostati radno mjesto gospođe May imenovane premijerkom u srijedu, ali stanovat će u stanu iznad ministarstva financija na broju 11.

Tony Blair je uveo tu promjenu 1997. želeći veći stan za svoju obitelj.

Prema britanskom tisku, premijerki May koja voli kuhati, sviđa se uređenje stana koju je obavio njezin prethodnik David Cameron i njegova supruga s vrhunskom najnovijom kuhinjom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Theresa May bi se trebala useliti ubrzo, rekle su ponedjeljak njezine službe, dok će ministar financija Philip Hammond živjeti u manjem stanu na broju 10.

Ministar vanjskih poslova Boris Johnson uselit će se na adresu Carlton Gardens 1, nedaleko Buckinghamske palače. 

Ali morat će dijeliti raskošan dvorac Chevening s drugom dvojicom ministara s kojima nije u najboljim odnosima, s Liamom Foxom, zaduženim za međunarodnu trgovinu i Davidom Davisom zaduženim za Brexit.

Taj dvorac iz XVII. stoljeća jugoistočno od Londona ima 115 soba i mogao bi se pokazati korisnim za prihvat stranih čelnika dok se zemlja priprema za izlazak iz Europske unije, nakon referenduma provedenog 23. lipnja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara