Thompson na Trgu: Nitko ne voli Hrvatsku više od onih koji su bili spremni ginuti za nju!

Foto: Marko Miščević/Cropix

IAKO se proteklih dana nije mogla dobiti pouzdana informacija o dolasku Thompsona na prosvjed "Stop progonu branitelja", on se tamo danas ipak pojavio i dobio ovacije oko deset tisuća prosvjednika. Nakon što je otpjevao pjesmu "Prijatelji", obratio se prisutnima.

"Pozdravljam ovaj skup i ne mogu biti ravnodušan i miran kad vidim kako se odnose prema Hrvatskoj i braniteljima. Mislim da nitko tko u sebi ima malo domoljublja ne može biti ravnodušan. Kao vaš suborac dodajem da su hrvatski branitelji udarili temelje svojoj državi i uz pomoć naroda i božje providnosti stvorili smo državu. Ali ova Hrvatska nije onakva za kakvu smo se borili i vrijeme je reći "Dosta!", započeo je svoje kratko obraćanje prosvjednicima koji su njegov govor prekidali pljeskom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vrijeme je da se organiziramo, kad smo je znali stvarati moramo znati i sačuvati našu državu! Ne smijemo dopustiti da nas branitelje dijele političari. Moramo biti zajedno i nikada više ne smijemo dopustiti da se Hrvatskom upravlja bez hrvatskih branitelja. Nitko ju više ne može voljeti od onih koji su za nju bili voljni i život svoj položiti", rekao je Thompson prosvjednicima, dobio ogroman pljesa a zatim otpjevao još jednu pjesmu te otišao s pozornice.

> Opširnije o prosvjedu pročitajte ovdje

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara