Thompson: Optužuju me bijednici iz Hrvatske koji su shvatili da se izdaja može dobro honorirati

"NA PRVOM mjestu je četnički pokret Ravna Gora, slijedi ih židovski Centar Simon Wiesenthal koji od toga radi biznis jer ne postoje nacisti i fašisti, a oni moraju nekoga optužiti da bi opravdali 60 milijuna dolara koje svake godine dobiju za svoj rad. Treća strana su naši bijednici iz Hrvatske, koji su shvatili da se izdaja Hrvata može dobro honorirati, a tu je i naša diplomacija", kazao je Marko Perković Thompson na današnjoj konferenciji za novinare, nabrajajući sve one zbog kojih je imao problema u Americi zbog optužbi za nacizam.

Iako je ovo, kako je izvijestio, bila njegova najuspješnija turneja s obzirom na posjećenost, Thompson se iz Amerike, gdje je održao turneju "Bilo jednom u Americi", vratio vidno umoran i razočaran.

Thompson se, kako je kazao, razočarao i u hrvatske konzule u New Yorku, Torontu i Vancouveru, koji su se, kako je kazao, oglušili na njegove pozive da ga zaštite. Čak naprotiv, tvrdi Thompson, oni su svima koji rade u konzulatima zabranili odlazak na koncerte.

Obrušio se Thompson i na Stjepana Mesića, kazavši kako je njegov Ured, zajedno s konzulima koje postavlja u Americi, dopustio tamošnji medijski linč na njega, i to ga, kaže, vrijeđa kao građanina ove države i kao branitelja.

Snagu na koncertima davala mu je, zaključio je, publika, a bez obzira na to što mu američka javnost nije davala mira nazivajući ga nacistom. Ova je turneja, također je kazao, po posjećenosti bila najuspješnija turneja, s obzirom da je posjet dosad premašio 18 tisuća ljudi u odnosu na dosadašnjih 10 tisuća.

"Nacizam i fašizam nisu moji svjetonazori i mene povezivanje s njima vrijeđa. Od svih koji me za to optužuju ću tražiti ispriku", kazao je Thompson najavivši da će formirati i odvjetnički tim koji će mu pomoći "da ga ostave na miru".

R.I.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara