Thompsonovi redari zatočili novinare i prijetili im ubojstvom

REDARI koji su osiguravali koncert Marka Perkovića Thompsona u Sindelfingenu u blizini Stuttgarta zlostavljali su hrvatske novinare, okrali ih i prisilno držali tri sata u skladištu dvorane.

Organizatori koncerta odbili su izdati akreditacije novinarima Jutarnjeg lista i Arene zbog, kako su rekli, ekskluzivnog ugvora s nekom tvrtkom po kojem je zabranjeno izvještavanje, piše Jutarnji list. Nakon toga novinari su odlučili koncert gledati kao posjetitelji te su kupili ulaznice. Kada su redari primjetili da je fotoreporter Arene snimio nekoliko fotografija zaprijetili su mu i odveli ga na galeriju.

U tzv. VIP loži, uz prisustvo Thompsona, organizator koncerta Matko Pavić razbio je fotoaparat i objektiv Arenina novinara. Potom je odveden do šanka na kraju dvorane, a pozvana je novinarka Arene i djevojka koja je bila u pratnji. Uz vrijeđanje i prijetnje, jedan od redara je rekao da bi djevojke trebalo silovati.

Vidjevši što se događa, novinar Jutarnjeg lista  mobitelom je pokušao nazvati policiju, no nakon guranja i prijetnji batinama koje mu je uputio Matko Pavić odustao je. Organizator i redari zaplijenili su fotoaparat Jutarnjeg lista i izvadili karticu s fotografijama te su nastavili vrijeđati i prijetiti novinarima da će biti ubijeni jer su «Jugosloveni».

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zlostavljanje je nastavljeno pretresom oko 2,30 sati. Novinari su odvedeni u skladište iza pozornice gdje su se morali skinuti do gaća kako bi se redari uvjerili da nemaju filmove. Nakon toga Matko Pavić i njegovi prijatelji su odnijeli aparate, filmove i mobitele, ostavivši stražare pred vratima skladišta.

Organizator Pavić vratio se oko pet i oslobodio novinare. Nakon što su pušteni te su im vraćene stvari, osim filmova i Arenina diktafona, novinari su otišli na policiju.

Njemačka policija je kontaktirala organizatore, no oni su opovrgnuli da su novinare držali pod prisilom te da su im prijetili i ukrali diktafon.

Thompson je izjavio za Jutarnji list da se ispričava ljudima zbog «štete i straha» te se «ogradio» od svega što se događalo u Sindelfingenu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara