Tihe proslave dočeka Nove godine diljem svijeta

PROSLAVE dočeka Nove godine diljem svijeta bit će ovaj put umjerenije i organizatori su pozvali sve koji budu prisustvovali na njima da svoje misli usmjere na žrtve potresa i tsunamija koji je u nedjelju poharao područje jugoistočne Azije gdje je poginulo više do 125.000 ljudi.

Sydney, prva svjetska metropola koja će dočekati Novu godinu odlučila se za uobičajeni vatromet, a svi su pozvani da se sjete više do 125.000 žrtava strašne katastrofe koja je pogodila jugoistočnu Aziju.

Organizatori su također odlučili pozvati na davanje dobrotvornih priloga te su izrazili nadu da će prikupiti 5 milijuna australskih dolara (3,9 milijuna američkih dolara).

Švedska, Norveška, Finska i Njemačka namjeravaju staviti zastave na pola koplja i početi novogodišnju proslavu s odavanjem počasti poginulima i nestalima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Neki su talijanski gradovi odustali od planova za organiziranje novogodišnjih proslava te će se umjesto toga organizirati sakupljanje pomoći za žrtve tsunamija.

Turska je otkazala svečanosti dočeka Nove godine u Istanbulu, jednako kao i Cipar, a sredstva namijenjena za to bit donirana za žrtve tsunamija.

Na području pogođenom katastrofom otkazane su proslave.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara