"TIHI PROSVJED" SPLITSKIH PRIVATNIH POGREBNIKA

Splitska privatna pogrebna poduzeća danas su pred mrtvačnicom na groblju Lovrincu održali "tihi prosvjed" protiv Gradskog poglavarstva i Uprave groblja Lovrinca, jer je Poglavarstvo odlučilo da pogrebne usluge na području Splita može obavljati isključivo gradsko poduzeće "Lovrinac".

Pred mrtvačnicom na groblju Lovrincu prosvjednici su postavili vozilo s natpisom "Tihi prosvjed" i tako, kako je kazao predsjednik županijske Udruge pogrebnih poduzeća Mirko Čagalj, izrazili nezadovoljstvo "protuustavnom odlukom Poglavarstva od prije tri dana".

"Žao nam je što se moramo i ovakvim metodama usprotiviti gradskoj politici i monopolu 'Lovrinca'", kazao je Čagalj, "ali ne znamo što bismo drugo učinili."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Uputili smo i dopis Vladi u kojem smo zatražili da Split posjeti njezin povjerenik, kako bi se uvjerio u nepravilnost rada Poglavarstva, a u međuvremenu su naši odvjetnici podnijeli kaznenu prijavu protiv gradonačelnika Miroslava Buličića i Uprave 'Lovrinca' zbog kršenja ustavnih odredaba o slobodnom tržištu", rekao je.

Izrazio je uvjerenje da "ta odluka kojom se 'Lovrincu' omogućuje monopol u poslovima opremanja pokojnika na splitskom području ne može proći na Gradskom vijeću jer velik dio vijećnika zna da bi takva odluka bila protuustavna". "Stvaranje takva monopola protivno je Ustavu, to prije što je riječ o djelatnosti koja se slobodno obavlja na tržištu", kazao je Čagalj.

(Hina) xmerc yln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara