Tihić ne očekuje Sanaderovu ispriku za rušenje Starog mosta

PREDSJEDATELJ predsjedništva BH i predsjednik Organizacijskog odbora ceremonije otvaranja Starog mosta Sulejman Tihić u četvrtak je u Mostaru rekao da ne očekuje nikakvu izjavu hrvatskog premijera Ive Sanadera kojom bi on izrazio žaljenje zbog uloge RH u BiH, odnosno zbog rušenja Starog mosta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tihić je to rekao na konferenciji za novinare odgovarajući na upit očekuje li takvu Sanaderovu izjavu tijekom njegova boravka na ceremoniji otvaranja obnovljenog Starog mosta. "Sanader je dobro došao i u Mostar i BiH. RH je pružanjem pomoći u gradnji i obnovi Starog mosta i stare gradske jezgre Mostara jasno iznijela svoj stav o tom pitanju" dodao je Tihić.

Dogradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić na istoj je konferenciji za novinare odbacio medijska nagađanja da bi hrvatski dužnosnici iz BiH mogli napustiti ceremoniju otvaranja Starog mosta ako ih se pokuša optužiti za rušenje Starog mosta. "Najveći dio Hrvata Mostara smatra Stari most svojim mostom i neće nikome dopustiti da optužuje hrvatski narod za njegovo rušenje" rekao je Bešlić. Dodao je kako je osobno spreman pomoći u otkrivanju, kako se izrazio, pravih počinitelja rušenja Starog mosta i motiva koji su ih na to naveli.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara