TIHIĆ NELEGALNO U PREDSJEDNIŠTVU BiH

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Sulejman Tihić nelegalno je biran za člana Predsjedništva BiH iz drugog entiteta (Federacija BiH) s obzirom da, prema raspoloživim podacima, stalno boravi u Šamcu koji je na teritoriji Republike Srpske, izjavio je u utorak novinarima Ognjen Tadić, glavni tajnik Srpskog radikalnog saveza "dr. Vojislav Šešelj".

U takovoj konstelaciji, izbor Tihića u Predsjedništvo BiH kao predstavnika drugog entiteta (Federacije BiH) je nelegalan, izjavio je Tadić te najavio da će njegova politička stranka o ovim okolnostima izvijestiti Ustavni sud BiH.

"Sigurno je da je Tihić prijavljen u Šamcu, a da li je i kako se kasnije prijavio kao glasač u FBiH to još ne znamo, rekao je Tadić novinarima u Banjoj Luci.

Tadić je također najavio da će Srpski radikalski savez zatražiti da MUP RS službeno objelodani mjesto, odnosno grad u kojem stalno boravi aktualni Predsjednik Predsjedništva BiH Sulejman Tihić.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, prema službenoj proceduri, na funkciju člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske izabran je Borislav Paravac čime je, formalno-pravno, 'zatvorena' mogućnost izbora još jednog člana Predsjedništva BiH iz tog entiteta, a to je Tihić, s obzirom na prijavljeno mjesto boravka u Šamcu.

S druge strane, drugi entitet (FBiH) u takovoj konstelaciji, zapravo, nema svog predstavnika u kolektivnom šefu države BiH.

(Hina) xspod yrt

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara