TIHIĆ PREUZEO DUŽNOST PREDSJEDATELJA PREDSJEDNIŠTVA BiH

Bošnjački član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Sulejman Tihić preuzeo je u subotu dužnost predsjedatelja Predsjedništva, koju će obnašati narednih osam mjeseci.

Tihić je predsjedateljem bosanskohercegovačkog državnog Predsjedništva postao u sklopu redovite rotacije kojom se osigurava da sva tri člana ovog tijela na mjestu prvog među jednakima provedu isto vrijeme.

U proteklih osam mjeseci na tom mjestu bio je hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović.

Tihić je, nakon svečane sjednice Predsjedništva održane u Sarajevu na kojoj je obavljena primopredaja dužnosti između njega i Čovića, izrazio nadu kako će u vrijeme njegova predsjedavanja BiH uspjeti postati članicom NATO-ova programa "Partnerstvo za mir" te ispuniti uvjete za potpisivanje sporazuma o stabilizaciiji i pridruživanju Europskoj uniji.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tihić i Čović izabrani su u Predsjedništvo BiH neposrednim glasovanjem na općim izborima održanim u jesen 2002. godine kao kandidati Stranke demokratske akcije (SDA) odnosno Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH.

Srpskog člana Predsjedništva BiH Borislava Paravca na tu je dužnost izabrao Parlament BiH 2003. godine nakon što je Mirko Šarović bio prisiljen podnijeti ostavku zbog nelegalne vojne suradnje s Irakom.

(Hina) xrm ybr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara