Tihić za zajedničko tijelo BiH i Srbije za ratne zločince

BOSNA I HERCEGOVINA i Srbija mogle bi uspostaviti zajedničko koordinacijsko tijelo koje bi osiguralo suradnju nužnu za privođenje preostalih haških optuženika koji su još na slobodi, najavio je predsjedatelj Predsjedništva BiH Sulejman Tihić.

U izjavi koju je u srijedu prenijelo sarajevsko "Oslobođenje" Tihić je rekao da je o uspostavi takvog međudržavnog tijela razgovarao s američkim veleposlanikom zaduženim za pitanja ratnih zločina Clintom Williamsonon s kojim se sastao u ponedjeljak.

"Formiranjem takvog stalnog tijela za koordinaciju, bila bi izbjegnuta dosadašnja praksa prebacivanja odgovornosti s jednih na druge", kazao je Tihić no nije objasnio dolazi li ova zamisao iz Sarajeva ili Beograda ili s američke strane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izjavio je tek da mu je veleposlanik Williamson kazao kako do sljedećeg dolaska u BiH očekuje da će biti postignuti konkretni rezultati u potrazi za svim haškim bjeguncima.

To se, istaknuo je Tihić, odnosi na Ratka Mladića i na Radovana Karadžića kojega se u zadnje vrijeme gotovo ne spominje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara