Tijelo Olene Popik odvezeno u Ukrajinu

POSMRTNI ostaci Ukrajinke Olene Popik, koja je u Mostaru 3. studenog umrla od AIDS-a, u utorak su iz mostarske mrtvačnice prevezeni u sarajevsku zračnu luku odakle je zrakoplovom odvezena u Ukrajinu, potvrđeno je u Službi za informiranje sarajevske zračne luke.

Sarajevska zračna luka nema izravnu zrakoplovnu liniju s Kijevom pa su posmrtni ostaci Olene Popik zrakoplovom austrijske aviokompanije odvezeni u Beč odakle će biti prevezeni u glavni ukrajinski grad, rečeno je u sarajevskoj zračnoj luci.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema službenim policijskim izvješćima Olena Popik se od svibnja ove godine na mostarskom području bavila prostitucijom. U tom razdoblju tjedan dana je boravila i u Posušju gdje je, prema novinskim napisima, imala kontakte i s osobama iz susjedne imotske krajine, pa je njezina smrt izazvala uznemirenost i u Dalmaciji. Osim u BiH, prema napisima u bosansko-hercegovačkim tiskovinama, Olena Popik se prostitucijom bavila i u Sloveniji i Crnoj Gori.

Smrt 21-godišnje Ukrajinke Olene Popik od AIDS-a potaknula je strahovanja od masovnije zaraze virusom HIV-a, ne samo u BiH već i u susjednim zemljama. Također se strahuje da bi u BiH moglo biti još žena iz istočnoeuropskih zemalja koje se bave prostitucijom a zaražene su AIDS-om.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara