Times imenovao dvojicu londonskih bombaša

BRITANSKI list The Times u svom je izdanju od srijede imenovao dvojicu od četvorice bombaša samoubojica koji su izveli terorističke napade u Londonu, pozivajući se na pouzdane izvore bliske istrazi.

Sva četvorica napadača su britanski državljani pakistanskog porijekla, piše Times. Dvojica od njih u članku su navedena imenom - Hasib Hussain (19) i Shehzad Tanweer (22). Obojica su London na dan napada stigli iz Leedsa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nešto ranije su BBC i Sky News objavili da su četvorica napadača odgovorna za prošlotjedne bombaške napade u Londonu poginula u eksplozijama bombi u podzemnoj željeznici i autobusu. Te su dvije postaje također objavile da se radi o muslimanskim mladićima rođenima u Velikoj Britaniji.

Londonska policija je kasnije potvrdila da je identificirala četvoricu muškaraca za koje se pretpostavlja da su počinili napade i priopćila da je "vjerojatno" da su svi u eksplozijama poginuli.

Njihov identitet policija nije potvrdila, ali je objavila da je u svezi s istragom uhićena jedna osoba. Times piše da se radi o ocu jednog od napadača.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara