Timošenko: Oporba će onemogućiti pristup parlamentu i vladi

PROSVJEDNICI će u četvrtak navečer u središtu Kijeva onemogućiti pristup parlamentu i sjedištu vlade, izjavila je čelnica ukrajinske oporbe Julija Timošenko, javlja AFP.

"Danas počinjemo organizirati opsadu vlade i parlamenta i pojačavati blokadu predsjedničkog ureda", kazala je Timošenko pred više od 150.000 pristaša oporbenog vođe Viktora Juščenka na Trgu neovisnosti u Kijevu.

"Pustit ćemo dužnosnike večeras da odu, ali sutra ujutro više se neće moći vratiti. Bit će to za njih prisilan štrajk", dodala je.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Viktor Juščenko pozvao je u srijedu na opći štrajk pošto je kandidat vlasti Viktor Janukovič kojeg otvoreno podupiru Moskva i Središnje izborno povjerenstvo proglasio pobjedu.

Na konferenciji predsjednika klubova u Europskom parlamentu održanoj u četvrtak odlučeno je da će se uskoro "žurno" poslati izaslanstvo u Ukrajinu, priopćio je ured EP-a za tisak.

Rasprava o stanju u toj zemlji bit će na dnevnom redu sjednice eurozastupnika u sljedeću srijedu u Bruxellesu na kojoj treba sudjelovati predsjednik ukrajinskog parlamenta Volodimir Litvin.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara