Tisuće gay aktivista održalo prosvjed u Washingtonu

Tisuće gay aktivista održalo prosvjed u Washingtonu

Tekst: N.Š.

GAY AKTIVISTI iz cijelog SAD-a, održali su prosvjed u Washingtonu zahtijevajući svoja prava, dan nakon što je predsjednik Barack Obama održao govor pred predstavnicima gay udruga.

Deseci tisuća prosvjednika marširali su kroz Washington mašući transparentima i zastavama duginih boja te tražeći jednakost pred zakonom i pravo na brak. Također su tražili od predsjednika Obame ispunjenje obećanja i ukidanje zabrane služenja u vojsci deklariranim homoseksualcima kao što je rekao u svojem govoru dan prije prosvjeda.

Lady Gaga prozivala predsjednika

Organizatori tvrde da je na Prosvjedu nacionalne jednakosti bilo više od 150.000 ljudi, ali policija je odbila dati točnu procjenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Obama, znamo da nas slušaš. Mi ćemo nastaviti prisiljavati tebe i tvoju administraciju na ispunjenje obećanja", rekla je pjevačica Lady Gaga koja je također sudjelovala na skupu.

Žele gay brakove i slobodno služenje vojsci

Aktivisti su glasno izražavali svoje nezadovoljstvo vladajućom politikom i samim predsjednikom koji je na početku mandata obećavao proširenje gay prava, no do sada nije učinio mnogo po tom pitanju. Osim otvorenog služenja vojsci, aktivisti se bore i za legalizaciju istospolnih brakova.

"Meni je zanimljivo da čovjek koji je pripadnik potlačene rase jednostavno, potezom olovke, ne odobri gay brakove", rekao je Barnes iz Fresna, jedan od prosvjednika.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara