Tisuće Kijevljana hrle na glavni trg poduprijeti Juščenka

Tisuće Kijevljana hrle na glavni trg poduprijeti Juščenka
NEKOLIKO desetaka tisuća Ukrajinaca okupilo se u četvrtak četvrti dan zaredom u središtu Kijeva u znak potpore oporbenom čelniku Viktoru Juščenku i u znak prosvjeda protiv predsjedničkih izbora održanih u toj zemlji u nedjelju koje smatraju neregularnima.

Juščenko, koji tvrdi da su izbori bili nepošteni, pozvao je stanovnike diljem zemlje na štrajk nakon što je središnje Izborno povjerenstvo u srijedu predsjednikom proglasilo sadašnjeg premijera i proruski orijentiranog političara Viktora Junukoviča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na pozornici postavljenoj na središnjem kijevskom Trgu neovisnosti molitve je, zajedno s okupljenima, čitalo nekoliko svećenika, a na istome bi mjestu koncert trebali održati ukrajinski rock glazbenici. Oporbeni su parlamentarni zastupnici održali kratak sastanak o planovima za današnji, četvrti dan prosvjeda.

Prema pisanju agencija prema glavnome kijevskom trgu slijevaju se rijeke ljudi koje ni vjetar uz temperature ispod ništice ne ometa u namjeri da pruže potporu svojem predsjedničkom kandidatu Juščenku.

Mnogi od Juščenkovih pristaša doputovali su autobusima iz drugih dijelova zemlje kako bi se priključili tisućama prosvjednika koji su cijelu proteklu noć proveli u šatorima postavljenima na Trgu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara