TISUĆE NAORUŽANIH IRAČANA PARADIRALE U BASRI

Nekoliko tisuća naoružanih aktivista iračke vladajuće stranke Baas sudjelovalo je u subotu u manifestacijama u Basri, velikom gradu na jugu Iraka, izražavajući spremnost na pružanje otpora mogućem američkom napadu, izvijestila je u nedjelju iračka televizijia.

Naoružani muškarci i žene su dugo paradirali glavnom ulicom grada ističući natpise da su spremni ´uništiti američki neprijateljski plan´. Na manifestaciji bili su nazočni visoki dužnosnici stranke Baas.

Aktivisti Baasa, koji su također pripadnici Vojske Al-Qods (Jeruzalem), nekoliko su sati u utorak defilirali, s kalašnjikovima u rukama, gradom Baquba, pedesetak kilometara sjeverno do Bagdada.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stranka Baas, koja se mobilizira zbog mogućeg američkog napada, organizirala je ovog tjedna vježbe s pravim mecima u Bagdadu, u kojima su sudjelovale tisuće aktivista.

U vojku Al-Qods, koji je osnovao irački predsjednik Saddam Hussein kako bi navodno oslobodila Jeruzalem, posljednjih se nekoliko godina uključila trećina iračkog stanovništva, tj. više od 7 milijuna muškaraca i žena svih godišta.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara