Tito najveći Hrvat u povijesti, Račan i Thompson dijele 52. mjesto

Tito najveći Hrvat u povijesti, Račan i Thompson dijele 52. mjesto

U "NAJVEĆOJ anketi" u Hrvatskoj, koju je pokrenuo tjednik Nacional za najvećeg je Hrvata izabran Josip Broz Tito, partizanski komandant i dugogodišnji predsjednik bivše Jugoslavije.

U anketi, koja je trajala pet tjedana  sudjelovalo je 7779 osoba, a njih 2055 svoje je glasove dalo Josipu Brozu Titu. Na drugom mjestu s 1614 glasova nalazi se Nikola Tesla, treći je Ruđer Bošković sa 628 glasova. Zatim slijede Miroslav Krleža, Franjo Tuđman, Dražen Petrović, Stjepan Mesić, i ostali.

Za svoje favorite čitatelji Nacionala mogli su glasati putem Interneta, dopisnicama i SMS porukama.

Među prvih 20 nalaze se i kralj Tomislav, Rahim Ademi, Stipe Šuvar, Janica Kostelić, Vlado Gotovac, Stjepan Radić, Josip Jelačić, Ante Starčević…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Josip Broz Tito svrstan je i među najveće osobe 20. stoljeća, pa nije čudo da su ga Hrvati izabrali kao najznačajniju osobu hrvatske povijesti, piše nacional. Ivo Goldtsein u intervjuu Nacionalu izjavio je kako je Tito jedini hrvatski političar koji je bio značajan u svjetskim okvirima, čemu svjedoče i njegove mnogobrojne fotografije s poznatim svjetskim dužnosnicima.

Drugo i treće mjesto pripalo je znanstvenicima Nikoli Tesli i Ruđeru Boškoviću.

Zannimljivo je da Ivica Račan i Marko Perković Thompson dijele 54. mjesto s 19 glasova, a bolji od njih su Severina s 20 glasova, te Tarik Filipović s 24 glasa. Među prvih 100 su i Rade Šerbedžija, Ante Gotovina, Goran Ivanišević, Arsen Dedić, Ćiro Blažević, Goran Bregović…


Tito i Kennedy

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara