Tjedan suvremenog plesa u Zagrebu od 20. do 30. svibnja

Tjedan suvremenog plesa, 22. po redu, međunarodni plesni festival i jedan od najstarijih festivala tog tipa u Europi, održat će se od 20. do 30. svibnja u Zagrebu, priopćeno je danas iz Hrvatskog instituta za pokret i ples, organizatora te manifestacije. L

Tjedan će kroz ovogodišnji program, kao i prijašnjih godina, domaću i inozemnu publiku informirati o raznim aktualnim usmjerenjima na području suvremenog plesa, fizičkog kazališta, mime i performing arta.

U programu Festivala biti će prikazano 17 predstava, a izvođači i plesne skupine dolaze iz Kanade, SAD-a, Alžira, Francuske, Velike Britanije, Italije, Danske, Njemačke, Nizozemske, Mađarske, Slovenije i Hrvatske.

Uz kvalitetne i atraktivne izvedbe plesno-kazališnih predstave program ovogodišnjeg Tjedna zasigurno će obilježiti i tri vrhunske predstave - spektakla.

To su predstava Etude No.1 koreografkinje Marie Chouinard iz Kanade (HNK Zagreb), predstava Bird Song u izvedbi SIOBHAN DAVIES DANCE Company iz Velike Britanije (ZeKaeM) i predstava EDEN, široj hrvatskoj publici dobro poznatog, redatelja i koreografa Josefa Nadja (Tvornica).
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim službenog plesno-kazališnog programa Tjedan upotpunjuje i atraktivan popratni program, koji se sastoji od prezentacija, izložbi, radionica, razgovora i večernjeg zabavnog programa.

Inače, Tjedan suvremenog plesa (TSP) najvažniji je i najznačajniji projekt Hrvatskog instituta za pokret i ples- HIPP.

Festival je tijekom 21 godina postojanja prezentirao preko 400 renomiranih svjetskih umjetnika, te producirao 50-ak premijernih izvedbi domaćih autora, odgojivši tako nekoliko generacija koreografa i plesača.

(Hina) pp/xaš yaz

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara