Tjerao maloljetnike na samoranjavanje okrutnim bičem s pet oštrica

Tjerao maloljetnike na samoranjavanje okrutnim bičem s pet oštrica

MUSLIMANSKOG vjernika koji je natjerao dvojicu maloljetnika na samoranjavanje oštricama učvršćenim na lance i drveni štap, sud u Manchesteru proglasio je krivim.

Syed Mustafa Zaidi dječake je natjerao da se udaraju predmetom koji se koristi u religijskim obredima i zove se "zanjeer zani". Taj okrutni instrument predstavlja drveni štap s pet lanaca na koje je pričvršćeno pet zakrivljenih oštrica.

Dvoje dječaka, 13-godišnjak i 15-godišnjak, priznali su kako su pristali na udaranje samih sebe ali ne pod tolikim pritiskom, kao ni s takvim predmetom. Mlađi je dječak kazao kako je promatrao Zaidija kako se udara "zanjeer zanijem" te kako briše krv s njega i predaje ga starijem dječaku.

"To je dio religije"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je trenutak žalosti i pogledaj, on to ne želi napraviti", rekao je mlađi dječak, opisujući što je Zaidi govorio ljudima okupljenim na obredu. Nakon toga Zaidi je starijem dječaku pokušao poderati majicu koju je nosio i natjerati ga da se rani nožem te je dječak zamahnuo dvaput na sebe u kazao kako to više ne želi ponoviti.

Obojica dječaka u obredu su zaradili višestruke posjekotine od kojih su nekoliko njih bile prilično duboke. Zaidi je kazao kako on nije napravio ništa loše ili krivo te je dodao kako je to dio njihove religije. "To je bio emotivan trenutak i djeca su to tražila i nitko nije silio nikoga", dodao je Zaidi.

Dva dana prije same ceremonije, Zaidi je istaknuo kako nitko ispod 16 godina starosti ne može pristupiti obredu. Glavna tužiteljica Carol Jackson istaknula je kako ova osuda nije napad na ovaj šijitski vjerski obred, a Zaidi je osuđen zbog okrutnog postupanja s djecom.

K.S.
Foto: Sky News

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara