Tko je Joci Amsterdamu platio 1,5 milijuna eura da ubije Ivu Pukanića?

Tko je Joci Amsterdamu platio 1,5 milijuna eura da ubije Ivu Pukanića?

Tekst: J.C.
Foto: Press

"DA JE tužitelj imao strpljenja i hrabrosti da završi istragu do kraja, u optužnici ne bi bilo Jocića. Tužitelj nema niti jedan dokaz da je Jocić umješan u ubojstvo Ive Pukanića. Ovako, obavljeno je pola istrage pa optužnica mora biti nakaradna", kazao je za Press odvjetnik Joce Amsterdama Veljko Delibašić.

Delibašić se u srpskim medijima objavio nakon što je na adrese redakcija stiglo priopćenje od specijalnog tužiteljstva u Beogradu koje Sretena Jocića tereti da je organizirao ubojstvo Ive Pukanića. "Dokazi prikupljeni tijekom istrage potvrdili su sumnju da su Jocić, Milovanović i Kuzmanović, djelujući u okviru međunarodno organizirane kriminalne skupine čiji su pripadnici bili državljani Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, organizirali i izvršili spomenuta kaznena djela. Njima se na teret stavljaju zločinačko udruživanje i teško ubojstvo, za koje je predviđena kazna od 30 do 40 godina zatvora", navodi se u priopćenju tužitelja Miljka Radisavljevića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U priopćenju također stoji da je za atentat na Ivu Pukanića, u kojem je stradao i Niko Franjić, plaćeno 1,5 milijuna eura. Policijskom istragom utvrđeno je da je Jocić za organizaciju ubojstva zadužio svog kuma Slobodana Đurovića - Kardinala, koji je okupio ekipu na čelu s Robertom Matanićem koja je obavila pripreme za atentat, dok je sama zadaća izvršenja ubojstva pala na Željka Milovanovića i Bojana Gudurića.

No, istraga, prema saznanjima dnevnog lista Blic, još nije završena! Joca Amsterdam je, prema tim tvrdnjama, bio samo organizator ubojstva, ali naručitelj koji je za Pukanićevu smrt platio milijun i pol eura i dalje je na slobodi. "Još se traži naručitelj Pukanićevog ubojstva", tvrdi anoniman izvor blizak istrazi koji nije naveo sumnja li specijalno tužiteljstvo na nekoga određenog.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara