Todorić dao najvišu ponudu za Mercator?

Foto: Arhiva (Vlada.hr)

ZA SLOVENSKE medije dvojbe nema - među ponuđačima za kupnju 23,34 posto dionica trgovačke kompanije Mercator nalazi se Agrokor Ivice Todorića, a ponuda je potpomognuta s rovinjskom Adris grupom.

Ljubljanski Dnevnik donosi da je Agrokorovu ponudu predao osobno Ivica Todorić kao i da su uz Agrokorovu još i ponude MID Europa partnersa, te investicijskog fonda Warburg Pincus. Dokaz Todorićeve odlučnosti za Dnevnik je činjenica da osim što je osobno došao predati ponudu je i to što je obvezujuća ponuda dana bez due diligencea.

Todorić dao najvišu ponudu

Due Diligence podrazumijeva procjenu ugovaranja s komercijalnog, financijskog i pravnog stajališta. Provodi se interdisciplinarno sa svrhom što boljeg uvida u razne aspekte poslovanja trgovačkog društva prije njegove prodaje-akvizicije radi izbjegavanja neizvjesnih stanja i eventualnih sporova.


Prema pisanju slovenskih medija Agrokor Ivice Todorića ponudio je najvišu cijenu za 23,34 posto dionica slovenskog trgovačkog lanca Mercatora.

Agrokor za dionicu ponudio 195 eura

Slovenski dnevni list Finance, iz neslužbenih izbora, saznaje da je Agrokor za dionicu Mercatora ponudio 195 eura, dok su druge dvije ponude dosta slabije. Mid Europa Partners je navodno ponudio 170 eura za dionicu, dok je Warburg Pincus ponudio 165 eura. Iz Pivovarne Laško kažu da će uprava i nadzorni odbor pregledati ponude i odlučiti o daljnjim koracima.

24ur.si pišu kako su u Agrokoru razmišljali o ponudi između 195 i 230 eura za dionucu. Prošle godine je Mid Europa Partners za dionicu Mercatora ponudio 170 eura. Ovaj natječaj je dio plana prezadužene Pivovarne Laško da ove godine proda svoje udjele u najvećem slovenskom trgovačkom lancu, Delu i Fructalu.

Odgođeni razgovori o strateškom partneru

Zbog ove ponude su iz Mercatora odgodili najavljeni sastank s predstavnicima Agrokora o strateškom partnerstvu. Iz te tvrtke kažu da im se ne čini logičnim, u trenutku kada Agrokor pokušava kupiti dionice, razgovarati o partnrstvu. Slovenski mediji pišu kako bi se u tome partnerstvu Agrokor bazirao na poljoprivrednu i proizvodnu djelatnost, dok bi Mercator bio zadužen za trgovinu

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara