Todorić izgubio titulu najbogatijeg Hrvata

AKO JE suditi prema najnovijem istraživanju tjednika Nacional, vlasnik Agrokora Ivica Todorić više nije najbogatiji Hrvat, a njegovo mjesto na popisu najbogatijih zauzeo je Ante Vlahović, predsjednik Uprave grupe Adris.

Naime, cijena dionica Adris grupe u prošlog je godini porasla za čak 23 posto, pa je otprilike za isti postotak uvećano i bogatstvo Ante Vlahovića. No, ni Todorićev Agrokor ne stoji loše, naročito uzme li se u obzir pad profita u pehrambenoj industriji, tvrdi Nacional.

Vlahović je tako, prema rezultatima najnovijeg istraživanja, "težak" oko 299 milijuna eura, dok se bogatstvo Ivice Todorića procjenjuje na 270 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treći najbogatiji Hrvat je Enver Moralić, vlasnik PPK Kutjevo, ogromnog zemljišta s vinogradima i lovištima, dvorca Štakorovec i Vile Račić u Cavtatu, a njegova se imovina procjenjuje na 250 milijuna eura.

Prvi čovjek Lure, Luka Rajić, našao se na četvrtom mjestu s procijenjenom vrijednošću od oko 175 milijuna eura, dok je peti najbogatiji Hrvat Plinio Cuccurin, šef Tvornice duhana Rovinj.

Navedimo za kraj procjenu bogatstva nekih javnosti poznatijih osoba: Miroslav Ćiro Blažević tako je "težak" oko 11 milijuna eura, Zdravko Mamić raspolaže svotom od 11,5 milijuna eura, Goran Ivanišević "vrijedi" oko 38 milijuna eura, a košarkaš Toni Kukuč oko 59 milijuna eura.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara