Todorić preuzima srpsko Takovo?

POZNATA srpska tvornica keksa i čokolada, danas se zove Swisslion Takovo, a od 2004. godine u vlasništvu je Rodoljuba Draškovića, brata srpskoga ministra vanjskih poslova Vuka Draškovića. No, čini se kako je novi vlasnik ove najpoznatije tvornice na području nekadašnje Jugoslavije vlasnik Agrokora Ivica Todorić.

Naime, Business.hr je objavio kako je Todorić pretekao slovenski Mercator i pred nosom mu preoteo lanac dućana na jugu Srbije koji je bio u vlasništvu koncerna Swisslion-Takovo. On je navodno kupio trgovački lanac SL Gross s devet maloprodajnih objekata i tri distributivna centra u Leskovcu, Nišu, Čačku i Gornjem Milanovcu, koji su bili dio koncerna Swisslion Takovo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rodoljub Drašković je za srpske i hrvatske medije potvrdio da je prodao trgovački dio tvrtke koji će Agrokor preuzeti do kraja ove godine, ali nije otkrio cijenu transakcije. Ivica Todorić kupnju nije komentirao, a Business.hr iz Agrokora doznaje tek da hrvatska tvrtka surađuje s koncernom Swisslion Takovo. "S Agrokorom smo u lipnju potpisali sporazum o dugoročnoj strateškoj suradnji, iako poslovno surađujemo već godinama. Agrokor je kupio našu trgovačku tvrtku SL Gross, proces preuzimanja je u tijeku i njegovi su ljudi već ušli u upravljačke strukture. Riječ je o tri distributivna centra u Leskovcu, Nišu i Čačku", pojasnio je Drašković za poslovni tjednik.

Srpski su mediji tu transakciju već protumačili kao prvi Todorićev korak da preuzme cijeli Swisslion Takovo, kompaniju koja u godini ostvari oko pola milijarde eura prihoda. Drašković sada govori da Swislion Takovo nije na prodaju, ali nije odbacio mogućnost strateškog povezivanja s Agrokorom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara